Пациент, лекуван от коронавирус , получи сметка от милион долара от болницата

Пациент, лекуван от коронавирус , получи сметка от милион долара от болницата

70-годишен американец, заразен с коронавирус и хоспитализиран за два месеца в болница в Сиатъл, получи фактура от 181 страници на обща стойност над милион долара. Историята, разказва френският „Фигаро“, позовавайки се на публикация в „Сиатъл Таймс“.

Майкъл Флор бил приет на 4 март в Шведския медицински център „Исаква“ в Сиатъл. Той остава там 62 дни и е толкова близо до смъртта, че сестрите му придържали телефона, за да се сбогува със съпругата си и двете им деца. Той обаче се възстановява и е изписан от болницата на 5 май под аплодисментите и възгласите на медицинския персонал, предаде БГНЕС.

Сърцето му, обаче, „почти спряло за втори път“, когато получил дълга сметка от 181 страници и обща сума от 1 222 501,04 долара, пише ежедневникът. Фактурата описва подробно грижите, които са били полагани за лечението му, и стойността им: 9 736 долара на ден за стаята в реанимация, близо 409 000 долара за превръщането й в стерилна стая за 42 дни поради заразността от коронавируса, 82 000 долара за използване на респиратор за механична вентилация в продължение на 29 дни и 100 000 долара за грижата „последен шанс“, когато състоянието му с опасност за живота е ангажирало лекарите в продължение на два дни.

Майкъл Флор, който се възползва от Medicare – здравно осигуровка за възрастни хора, не трябва да изважда портфейла си, според „Сиатъл Таймс“. Гигантският план за помощ на американската икономика, приет от Конгреса, включва бюджет от 100 милиона долара за компенсиране на частните застраховки и болниците, лекуващи пациентите, жертви на COVID-19.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *