Пациентка в Александровска болница: Оставят болни с коронавирус в коридорите

Пациентка в Александровска болница: Оставят болни с коронавирус в коридорите

Пациентка отправи тежки обвинения към спешното отделение на Александровска болница, където й се наложило да остане 9 часа, докато чака тест за COVID-19 и снимка на бял дроб. Еленица Милева твърди пред bTV, че болни от коронавирус и другите пациенти на спешното са били в едно помещение, без никакво разделение помежду им. Тестът й е отрицателен, но вече се притеснява дали не се е заразила докато чака там.

От Александровска болница знаеха за сигнала. Директорът на лечебното заведение професор Костадин Ангелов заяви пред bTV, че щом е научил, незабавно е разпоредил проверка и очаква резултатите от нея.

„Вдигнах температура до висока, не много висока – до 38, през нощта не спадаше, а имах ужасни болки в главата и тялото, гърлото. Нощта беше кошмарна и извиках Бърза помощ, изчаках ги, но ги разбирам, защото са натоварени. Дойде един много любезен лекар, каза, че не е COVID-19, но снимка трябва да ви се направи. Каза, че е много трудно в която и да е болница, но ме закараха в Aлександровска болница”, разказва Еленица.

„В 4 ч. ме закараха, оставиха ме там. Предупредиха ме, че ще чакам много, но не очаквах, да е 1 ч. през нощта. Това, което видях, беше потресаващо, на спешното пишеше „карантина“ навсякъде“, спомня си Еленица.

„Седяхме доста хора отвън, имаше и много възрастни, оказа се, че сме трима, които чакаме за тестове за COVID-19, жената след мен припадна в гърч от температурата и молеше за парацетамол. Карат един мъж на 60 години и казват, че той е положителен, при което го оставят при нас. Ние излязохме, изкараха го някъде го водиха, върнаха го. Вкарват го вътре човека в залата за спешното, вътре се оказа, че има жена с COVID-19, нейната снаха беше при нас, след като й съобщиха, че майка й е с COVID-19 не спря да се разхожда в болницата необезпокоявана“, разказва пациентката.

„Освен аз, която бях с маска, шлем и ръкавици никой друг не беше с предпазни средства. Където беше жената с COVID-19, имаше човек с бъбречна недостатъчност. Никакво разделяне на поток. Аз съм отрицателна, но не знам дали не съм положителна вече“, казва Еленица.

„Линейките казаха, че не приемат пациенти независимо какви са, защото докторите питаха: „Само ние ли приемаме?“. Никъде не искали да правят тестове, а как да се диагностицират хората с COVID-19, а другите които са без. Лекуват ли се изобщо или ще умират и ще кажат, че е COVID-19?“, пита Еленица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *