Пак отложиха делото срещу преследвача на фолкдивата Емануела

Пак отложиха делото срещу преследвача на фолкдивата Емануела

Разложкият районен съд беше принуден отново да отложи делото, което фолкдивата Емануела заведе срещу своя вманиачен фен, представящ се с името Алекс, пише facenews.bg

Вчера обвиняемият не се появи в съдебната зала, защото отново не е бил издирен, за да му бъде връчена призовката, т.е. нередовно е бил призован. Не се появи и адвокатът му, който пък депозирал молба за отлагане, защото имал друго дело на друго място по същото време. Съдът насрочи за трети път следващо заседание на 24 юли от 10 часа.

Близо 4 години напорист фен преследва певицата из цяла България и дори зад граница. Последния път той я причакал в Банско след нейно поредно участие там и отново настойчиво поискал да се срещнат насаме. Това преляло чашата и тя подала веднага жалба в полицията. Районна прокуратура – Разлог повдигна обвинение срещу 48-годишния натрапник от София, който се представя с името Алекс.

Емануела била тормозена не само с любовните излияния към нея в социалните мрежи и по телефона, но и като я преследвал навсякъде по участия, дори пред дома й. За преследването на обвиняемия са подавани неколкократно сигнали от певицата. През месец юли миналата година по Закона за МВР мъжът е предупреден писмено с протокол да прекрати преследването срещу Емануела и да не я доближава по-близо от 100 м, но той продължил.

„Даже закъснях с жалбата. Оказа се, че този човек ме преследва от четири години, но аз разбрах за него преди година и половина. Преди явно не съм обръщала внимание на излиянията му, които напоследък станаха нетърпими. На пръв поглед изглежда безобиден, но не мога да продължавам да го търпя, категорична е Емануела. – От вманиачения фен нямах отърваване, защото дори и да го блокирам, той веднага си прави нов профил в Инстаграм и започва отново с тормоза. Явно си е повярвал, че може да бъде с мен, да имаме връзка. Твърди, че съм се снимала с него на мое участие, преди това съм го била качила на сцената, че съм го харесвала“, разкрива Емануела. Според нея мъжът е психопат и е потенциално опасен за нея.

Налудничавият ухажор признава във видео, че той е този, който пише постоянно на поп фолк изпълнителката. Дори твърди, че има видения с нея. Последният път обвиняемият е задържан в Банско, след като си позволил да отправи към Емануела заплахи за живота й след няколкогодишно системно следене. Това преляло чашата. Мъжът е с чисто съдебно минало и предложението на прокуратурата е обвиняемият да бъде освободен от наказателна отговорност, като му бъде наложено административно наказание. Според законовите разпоредби е глоба от 1000 до 5000 лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *