От утре: Българите влизат в Гърция без карантина!

От утре: Българите влизат в Гърция без карантина!

От понеделник, 15 юни, Гърция отваря за влизане без карантина само границата с България. Това съобщи министърът на туризма Харис Теохарис в телевизионно изявление по повод старта на туристическия сезон, цитира думите му БНР. Пътниците от няколко европейски страни с висок праг на заболеваемост ще се тестват задължително на летището при пристигане.

Гърция отваря от понеделник само сухопътната граница с България. Влизане от Албания и Северна Македония е възможно само при извънредни случаи, но не и за туристи. Под забрана остава преминаването на границата с Турция. От понеделник международни полети ще посрещат летищата в Атина и Солун. Туристите с полети от Испания, Холандия и Италия ще се тестват за коронавирус.

При положителна проба задължителна е 14 дневна карантина. От 1 юли ще работят и летищата на гръцките острови, съобщи министър Теохарис. Здравният министър Кикиляс информира, че здравните служби на островите са подготвени да реагират незабавно при случаи на заразени туристи.

Към местните болници са включени мобилни екипи за тестване по островите,а също са осигурени и кораби с пълно медицинско оборудване и специалисти. Говорителят на правителството Стелиос Пецас отправи за пореден път призив за лична отговорност от всеки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *