От Софийската районна прокуратура: Изказването на Нинова е политическо и недопустимо

От Софийската районна прокуратура: Изказването на Нинова е политическо и недопустимо

Прокуратурата реагира остро на обвиненията, че „държавното обвинение е взело в свои ръце вътрешнопартийния преврат“ в БСП

По повод днешното изявление на лидера на БСП Корнелия Нинова, според която държавното обвинение участва „в опит за вътрешнопартиен преврат“, прокурорът от Софийска районна прокуратура Георги Иванов призова политиците да се въздържат от такъв тип говорене, съобщи БНР.

Председателката на БСП и двама членове на ръководството на социалистите са призовани от прокуратурата по жалба на Кирил Добрев. Призовката на Нинова е за 12 октомври. Прокурор Иванов призова политиците да не използват държавното обвинение за тяснопартийни цели:

„Недопустими са политически изказвания, с манипулативни твърдения и които представят прокуратурата по начин, който не отговаря на обективната действителност. Изказването на г-жа Корнелия Нинова е изцяло политическо и недопустимо, и цели единствено отклоняване вниманието на българските граждани от техните актуални проблеми. С подобен тип говорене няма да намалее престъпността, която се увеличава и всички ние страдаме от нея“, каза прокурорът.

Георги Иванов обясни, че той е изпратил призовките за снемане на писмени обяснения до Нинова и още двама членове на ръководството на БСП. Това е станало по сигнал на Кирил Добрев срещу отказ от изпълнение на решението на Върховния касационен съд, с което беше отменено изключването му от партията.