Отивате в Англия? Пригответе 200 паунда за PCR-и

Отивате в Англия? Пригответе 200 паунда за PCR-и

Англия въвежда още два задължителни теста за коронавирус за пристигащи в страната от понеделник, които ще се правят на втория и осмия ден от задължителната 10-дневна карантина. Цената им е около 200 паунда, което е по-скъпо от двупосочен самолетен билет между София и Лондон в момента.

Освен това пътуващите трябва да представят при кацане в Обединеното кралство и отрицателен резултат от трети тест, направен 72 часа по-рано.

Допълнителните два теста трябва да се резервират на сайта на британското правителство при попълване на декларация къде ще се кара карантината. Ако не бъдат направени, глобата за първо нарушение е 1000 паунда, а при второ – 2000 паунда, както и удължаване на карантината до 14 дни.

Пристигащите в Англия от 33 държави от Африка, Латинска Америка и Португалия, в които има по-заразни мутации на COVID-19, пък ще трябва да се карантинират в хотел за 10 дни, което ще им струва 1750 паунда. Чуждите граждани, които са били в тях през последните 10 дни, въобще нямат право да влизат в Обединеното кралство. Ако опитат да го направят, лъжейки в декларациите си за пристигане в страната, ги очаква затвор до 10 години.

Последните дни бяха изключително натоварени по лондонските летища от хора, които опитват да влязат в страната преди новите по-строги ограничения.

Британските медии разкриха, че някои от резервираните от правителството хотели не отговарят на изискванията за безопасност. Те имат общи климатични инсталации, чрез които вирусът може лесно да се пренесе от стая в стая. Би Би Си съобщи за подобен случай в Австралия, където двойка е била заразена от нигерийско семейство, каращо карантина в хотелска стая срещу тяхната.

Предполага се, че това е станало, докато едновременно са отваряли вратите си, за да вземат доставяната им храна, което е принудило австралийските власти да въведат по-строги правила за престой в хотелите.