НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Опасни селфита на върха на електрически стълб

Тийнейджъри от Велико Търново се качиха на електрически стълб и предизвикаха възмущение в социалните мрежи, след като бяха снимани от съседи.

За щастие няма пострадали. Сигналът е подаден в неделя по обед на телефон 112. Полицаи са отишли на място, но не намерили двамата тийнеджъри. Едно от момчетата е качено на електрическия стълб, а другото е в основата му. съседите разказват, че стълбовете нямат ток, но все пак постъпката на младите хора предизвикала притеснение.

„Тези действия са типични за пубертета. Това са младежи, които са в една от основните възрастови кризи свързани с подрастването. Те имат стремеж за себедоказване“, обясни детският психолог Нели Трънкова.

Тя добавя, че децата нямат осъзнатата преценка на поетия риск.

„Показвайки такъв вид снимка в социални мрежи, детето ще събере много харесвания, което ще определи неговата самооценка. Това е липса да се заявиш с нещо друго“, добавя специалистът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *