Огромни лични трагедии разтърсиха живота на Милица Гладнишка

Огромни лични трагедии разтърсиха живота на Милица Гладнишка

Милица Гладнишка все още се възстановява психически от ада, през който е преминала съвсем наскоро. Чаровната актриса, която обикновено гледаме в комедийни роли, е преживяла огромна лична трагедия миналата година, когато в рамките на няколко месеца погребала и баба си, и майка си – пише facenews.bg

От пълния срив и депресия я спасила само работата. Милица накара феновете си буквално да изтръпнат от ужас и с признанието си, че й е било толкова трудно, че дори не е имала сили да се самоубие.

„Много ми беше трудно, но нямах сили да се самоубия. Баба ми Милица почина в деня, в който ми съобщиха, че майка ми е в последна фаза на рака и й остават едва от 6 до 8 месеца живот“, призна звездата на култовия сериал „Етажна собственост“ пред списание „Дива“.

Майката на актрисата – Виолета отказала да се подложи на мъчителните процедури по химиотерапия и живяла само още 8 месеца. До последния си миг била отпимистка и успокоявала дъщеря си, че ще се оправи. Накрая си отишла с усмивка на лице, въпреки мъките, които изпитвала.

Женското царство в дома им опустяло, когато се наложило да приспят и кучето Бела, което Милица спасила от прелитаща кола и отглеждала 6 години. Домашната й любимка също била диагностицирана с рак и Гладнишка предпочела да й спести болезнената смърт като я евтаназирала. За да я утешат поне малко, приятели й подарили ново кученце. Кръстила го Роки, но се оказало, че страда от артроза и му поставили метална пластина на крачетата.

Само седмица след смъртта на майка си, Милица имала ангажимент – наложило й се да пее на концерт. „Помолиха ме да не го отлагаме. Уж се мобилизирах, но на една от песните не издържах. Внезапно се разревах, не можах да се овладея. Всъщност работата ме изтегли нагоре. А и колегите ми – с луди майтапи беше съпроводена всяка наша репетиция, посрещаха ме с думите „ти си богиня“ Беше трудно, много трудно, но намерих сили да не падна духом. Нито мама, нито баба биха искали да ме видят сломена“, казва с болка Гладнишка.

Милица била толкова силно привързана към баба си, че дори имала идея за спектакъл „Баба и внуче“, базиран на техните невероятни отношения. Възрастната жена, на която била кръстена, преживяла Втората световна война, погребала две деца, драматичен развод и дори заливане с киселина.

Старицата преминала и през няколко операции – нямала пръст, гърда, жлъчка и бъбрек. Въпреки това прехвърлилата 90-те баба на актрисата имала ум като бръснач, притежавала уникално чувство за хумор и много знания. Не само помнела като компютър, но и смятала като калкулатор. Именно от нея Милица наследила веселяшкия й и купонджийски нрав и онази особена любов към живота.

„Родословното ни дърво е богато. Баща ми е потомък на фабрикантски род. Прадядо ми Тодор е съградил една от най-модерните фабрики за тухли и цигли в годините преди 9 септември. Всичко се променя след национализацията през 1947 г. Цялото му имущество е иззето и семейството е принудено да живее в обора срещу къщата си. Прабаба ми почива от мъка и го оставя сам с три дъщери.

Тежка е съдбата и на рода ми по майчина линия. Баба ми Милица е от Скопие. Преживяла е Втората световна война“, разкрива още съкровени истории от личния си свят актрисата. При развода, изключително скандален за времето си, баба Милица, която е истински идол за дъщеря си и внучките си, била залята с киселина от бившия си мъж за отмъщение. На практика, тя е първата жена у нас, върху която е лисната киселина – още в годините на соца. По онова време медиите не съобщавали за такива инциденти.

Едва миналото лято Гладнишка се престраши да покаже младото си гадже Иван Велчев, с когото са двойка от осем години. И той като нея бил шантав, весел и музикален. Свирел на барабани и акордеон, но е неин колега, актьор. Двамата обаче не обмисляли да се женят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *