Обявиха причината за смъртта на кралица Елизабет II

Обявиха причината за смъртта на кралица Елизабет II

Кралица Елизабет Втора е починала от старост

Публикуваха смъртния акт на покойната кралица Елизабет II. Oт него става ясна и причината за смъртта на британската владетелка.

Документът, публикуван от Националните регистри на Шотландия, отбелязва, че кралицата е починала в 15:10 часа в четвъртък, 8 септември.

Причина за смъртта на Елизабет II – старост, изписано на английски – „old age“.

Междувременно стана ясно, че въпреки че Чарлз III току-що стана крал на Обединеното кралство, в страната вече подготвят погребението му. Тайният план, известен като операция „Мостът Меней“ /“Menai Bridge“/, който предстои ще бъде разкрит.

В британското кралско семействонищо не е оставено на случайността.

Когато Елизабет II почина, бе задействана операция „London Bridge“. Това беше таен план, който се подготвяше от години и включваше различни правила, които трябва да се прилагат при смъртта на Нейно Величество. Протоколите бяха спазени докрай, чак до погребението на кралицата на 19 септември.

Сега Нейно Величество лежи до принц Филип в криптата на параклиса „Сейнт Джордж“ в Уиндзор. Но кралица Елизабет II не е единственият член на кралското семейство, който е имал кодово име за погребението си. Имаше операция „Tay Bridge“ за погребението на лейди Даяна през 1997 г. или операция „Forth Bridge“, която бе изпълнена, когато принц Филип почина през април 2021 г.