НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Обир като на кино в Милано, бандитите се изнизали през канала

Точно в 8 и 39 часа тази сутрин четирима бандите щурмуваха като на кино банков клон в центъра на Милано и след това потънаха вдън земя с неустановена до ранния следобед плячка. Атакуваният от апашите офис е на френската кредитна институция „Креди Агрикол“ и се намира на площад „Асколи“, съвсем близо до прочутия търговски булевард на града – „Буенос Айрес“. Акцията е организирана два часа и половина след края на „полицейския час“, въведен в столцата на областта Ломбардия заради ширещия се отново коронавирус.

Крадците, неуплашени от строгите мерки в града срещу „Ковид-19“, завихрят екшана си броени минути след отварянето на клона в 8 и 30 часа. Двама от тях влизат през централния вход с маски на лицата и пистолети в ръце крещейки: „Това е обир, всички на земята!“ В този момент сякаш изпод земята, но всъщност от решетката на канализацията, изкачат като таласъми още двама бандити с оръжия и торби в ръце.

В клона до момента са дошли две служителки на банката и директорът, който се опитва да блокира единия от бандитите, но е ударен в главата с ръкохватката на пистолет и пада на земята. Едната от жените припада, а другата успява да избяга в суматохата през оставената отворена от апашите врата. Секунди по-късно бандитите вдигат на крака директора и го повеждат към трезора, но навън започват да вият сирените на полицейските патрулки, призовани от спасилата се служителка.

Крадцитите усещат, че времето им е изтекло, тръгват да бягат, като успяват да изкъртят и да задигнат само няколко от банковите касети, пълни с пари и ценности. След това и четиримата бандити се изнизват през отвора на канализацията, като за да заличат следите си, те изпразват след себе си цял пожарогасител. Погват ги няколко полицаи, но вместо да докопат апашите, те само измърсяват яко униформите си.

До късния следобед във вторник силите на реда не бяха успели да надушат следите на дръзките обирджии, а специалистите от банката – да изчеслят стойността на задигнатото от обирджиите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *