НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Обвиниха мениджър на охранителна фирма в присвояване на 1,5 милиона лева

Мениджър на клон на голяма охранителна фирма е задържан за присвояване на 1,5 милиона лева. Апелативен съд – Пловдив остави в ареста Е. К. като потвърди определението на Пловдивския окръжен съд, с което спрямо обвиняемия е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Срещу Е. К. е повдигнато обвинение за длъжностно присвояване. Според обвинението в продължение на година и половина Е. К. присвоявал пари от касетите, с които фирмата зареждала банкомати в града. При задържането му полицията е иззела две касети с пари, които били до бюрото му без да са пломбирани. разследването твърди, че той е вземал малки суми от касетите, преди да ги изпрати за зареждане в банкоматите.

Охранителният шеф по време на видеоконферентна връзка поиска да му бъде наложена по-лека мярка. Неговият адвокат Пламен Бонев заяви, че обвинението не е подкрепено с никакви конкретни доказателства. Коментира, че финансовото състояние на арестувания мъж не е цвегущо, а семейството му има доста кредити.

Апелативният съд прецени, че от събраните до момента доказателства и разпитите на свидетели може да се направи обосновано предположение за съпричастност на Е. К. към обвинението, което му е повдигнато. Съдът смята, че при една по-лека мярка за неотклонение, има опасност обвиняемия да се укрие при майка му, която живее и работи в Италия. Обивенинето, ако бъде доказано предвижда и тежко наказание – лишаване от свобода от 10 до 20 години, конфискация на половината имущество, както и лишаване от право да заема определена длъжност и професия.

Определението е окончателно. Заседанието се проведе чрез поддържана през цялото време видеоконферентна връзка между ареста, където се намираше обвиняемият и съдебната зала, в която присъстваха съдебният състав, прокурорът и защитникът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *