НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Нов отказ за лечение: Две болници връщат бременна с коронавирус

В опит да прецизират текстовете за болнично лечение на пациенти с коронавирус, депутатите промениха на първо четене Закона за здравето. Опозицията обаче обяви, че държавата абдикира, защото болничното лечение вече няма да е задължително.

Виктория от Варна е бременна в деветия месец. От понеделник е положителна за COVID-19.

„Много кашлям, много, и трудно дишам“, оплака се жената. Лекари от две болници си прехвърлят родилката – „Света Анна“, където попада първо и АГ болница, където обясняват, че имат готовност за израждане на родилки с COVID-19, но не и да лекуват вируса.

Все пак, в „Света Анна“ я приемат за кратко. „След което ми сложиха нещо на пръста, това ми беше прегледа, и ми казаха, че трябва да си тръгвам, защото нямат места, и за мен е по-безопасно да се лекувам вкъщи“, допълни Виктория.

В късния следобед, 24-часа след първия преглед, бъдещата майка е била приета за лечение в „Св. Анна“, съобщиха близките й за Би Ти Ви.

С промените в Закона за здравето лекарите ще могат да избират за пациентите си – болнично или домашно лечение. Това предизвика скандал, защото според опозицията държавата абдикира от здравните грижи към болния.

„А кой ще е в контакт с него и ще го обгрижва?“, пита Георги Иванов. „Така се освобождава държавата от задължението за лечение и на практика ще има легализиране на отказа от лечение“, допълни Джевджет Чакъров

„Всички, които имат нужда от болница, могат да разчитат на това“, заяви Даниела Дариткова.

Патриотите обявиха, че ще подкрепят закона. Особено заради забраната за износ на определени лекарства.

За износ на забранени лекарства проектът предвижда глоба до 150 хиляди лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *