Нов бонус! Кипър плаща почивката на ваксинираните

Нов бонус! Кипър плаща почивката на ваксинираните

Нов бонус дават в Кипър на хората, които се ваксинират – държавата ще има плраща част от почивката през юли и август. Това са част от одобрениите от правителството мерки за насърчаване на имунизациите, предаде БНР.

220 хотели ще предлагат намалени цени за ваксинирани поне с първата доза и за преболедували коноравируса през последните 6 месеца. Новата програма започва от 15 юли и продължава до 31 август. Определената максимална цена за двойна стая със закуска с престой поне три нощувки е 80 евро на ден. Част от хотелите обявиха цени и от 50-60 евро. Държавата покрива 35% от сумата и да почиващите остават от 33 до 50 евро за нощувка.

От този стимул могат да се възползват всички постоянно живеещи в Кипър, включително българите, които отговарят на двете условия за здравния им статус. Правителствената програма за субсидирана ваканция не само ще подкрепи туризма и хотелите, но се очаква и да насърчи хората, особено по-младите, да се имунизират. Досега почти 68% от населението в Кипър са получили поне първа доза, а близо 58% са напълно ваксинирани.