Ново начало: Тексас отваря в петък ресторанти, кина, молове

Ново начало: Тексас отваря в петък ресторанти, кина, молове

Повечето бизнеси в Тексас ще могат да отворят отново в петък, 1 май, но с намален капацитет. Това обяви губернаторът Грег Абот, който няма да поднови заповедта си за оставане по домовете.

Ресторанти, магазини, молове, кина, музеи и библиотеки ще могат да работят, но с 25% от капацитета си. Тенис кортове и голф игрища също могат да отворят отново.

„Време е за ново начало“, обяви губернаторът Абот, наричайки това Фаза 1.

Бизнесите в окръзи с по-малко от пет случая на COVID-19 могат да отворят с намален капацитет от 50%.

Втората фаза може да започне още на 18 май, каза губернатора, ако няма скок на новозаразените. Ако данните покажат това, бизнесите ще могат да увеличат капацитета си до 50%.

Фризьорски и бръснарски салони, барове и фитнеси не са включени в групата на бизнеси, които могат да отворят в петък. Губернаторът се надява те да могат да отворят в средата на май.

Миналата седмица Табот отвори щатските паркове и разреши някои неспешни операции. Той посъветва хората да носят маски когато са навън, но не ги направи задължителни.

Потвърдените случаи на COVID-19 в Тексас са над 25 хиляди, а починалите – над 660 към понеделник следобед, според данни на университета „Джон Хопкинс“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *