Новият туристически сезон в Турция започва в средата на май

Новият туристически сезон в Турция започва в средата на май

Турция ще стартира кампания за популяризиране на новия сезон на турския туризъм, който бе засегнат от разпространението на коронавируса. Инициативата предстои да започне в средата на май, заяви турският министър на туризма и културата Мехмет Нури Ерсой, цитиран от БТА. По думите му кампанията ще бъде много по-наситена и с много повече активности в сравнение с предишните. Целта е да бъдат възстановени загубите от туризма, който е сред най-постърпевшите сектори от кризата с коронавируса.

„Открихме кредитна линия за професионалните екскурзоводи, с лимит до 10 хил. турски лири и разсрочено изплащане до 36 месеца при шестмесечен гратисен период. Разполагаме с около 8 хил. професионални екскурзоводи и всички те ще може да се възползват от тази възможност“, обясни министърът, като допълни, че ще бъдат предриети и мерки за покриване загубите заради преустановяване на дейността на музеите през март месец.

За целта ще бъде удължен срокът на картите за посещение на музеи и ще се добави времето, в което те са били затворени. „Важното е да привлечем туристите в музеите. В кампанията за популяризиране на турския туризъм ще включим всички туристически области на страната, летищата, страните, с които имаме най-голям туристически обмен“, поясни ресорният министър. Той напомни, че националният авиопревозвач планира да възобнови международните полети от 20 май.

Според бизнеса е възможно част от загубите да се възстановят, ако сезонът започне в средата на май, Така той ще продължи до октомври или ноември. В същото време в туристическите комплекси, на плажовете и в заведенията, се предвижда да бъдат въведени мерки за социална дистанция, което по всяка вероятност ще се отрази на цените, смятат специалисти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *