Новите болни 66 за денонощие, коронавируса взе още 3 жертви

Новите болни 66 за денонощие, коронавируса взе още 3 жертви

Спад на болните от коронавирус у нас отчетоха данните на Единния информационен портал. Според стасистика новите регистрирани случаи са 66 през последното денонощие.

В същото време обаче коронавирусът е взел 3нови жертви у нас. Така общият брой на починалите от COVID-19 в страната вече достигна 219.

От даните в Единния информационен портал става ясво още, че са отчетени и 33 случая на преборили болестта. По този начин се обръща положителната тенденция от преди месец, когато броят на излекуваните бе доста по-висок от този на новозаразените.

В момента у нас активните случаи са 1964, от тях настанени за болнично лечение са 423 души, а 25 души са в интензивно отделение.

Според статистиката най-много новорегистрирани случая в последното денонощие има в Кюстендил – 17. След това са София (град) с 11 и Варна с 10. Останалите градове, в които има установени нови болни са Бургас (1), Благоевград (2), Пазарджик (4), Пловдив (6), Разград (1), Русе (1), Сливен (1), Смолян (6), София-област (5) и Ямбол (1).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *