Ниското кръвно е сигнал за 3 болести

Ниското кръвно е сигнал за 3 болести

Повечето хора страдат от високо кръвно налягане – хипертония, но малко хора знаят, че ниско кръвно налягане – хипотония, също показва наличието на различни опасни заболявания.

Традиционно хипотонията се подценява, но всъщност изобщо не трябва. Анемията е заболяване, при което човек няма достатъчно червени кръвни клетки или хемоглобин в кръвта си. В този случай кръвното спада, силите на човек отслабват, изпитва сънливост и летаргичност. Кръвното по време на анемия намалява поради липса на желязо в организма.

В зависимост от нивото на феритин на човек се предписва специална диета с храни, богати на желязо, или допълнителни лекарства, които повишават нивото му в кръвта. Хипотиреоидизмът се появява поради липса на хормони на щитовидната жлеза, които произвежда. Той може да бъде причина както за ниско, така и за високо кръвно налягане. Това заболяване има много последствия, сред които може да има безплодие и еректилна дисфункция.

Дефицитът в надбъбречната кора е изключително рядко заболяване, но често е причина за ниско кръвно налягане. Той е свързан и с производството на лукокортикоидни и минералокортикоидни хормони, които се отделят в самата кора на надбъбречната жлеза. Обикновено болестта се проявява след 40 години, но може да започне в млада възраст. В допълнение ниското кръвно налягане се характеризира с потъмняване на кожата и лигавиците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *