Николай Радулов за списъка на Бобоков: Подготвят ни за нещо

Николай Радулов за списъка на Бобоков: Подготвят ни за нещо

Такива бележки всеки бизнесмен в България си е водил. Така експертът по национална сигурност проф. Николай Радулов коментира пред БТВ списъка с имена и суми срещу тях, открит по време на обиските на единия от задържаните за аферата с боклука – Атанас Бобоков.

Пламен и Атанас Бобокови са сред арестуваните за аферата с боклука от Италия у нас. Вчера Специализираният наказателен съд остави Атанас Бобоков в ареста. Задържаният зам.-министър на екологията Красимир Живков също остава в ареста.

„Богатите са богати защото имат различна ценностна система. Бобоков е опитал да разбере кой и защо има повече пари от него“, каза още той.

„Смятам, че списъкът е от периода от 2000-а година, заради живите тогава хора в списъка. В списъка има живи и починали, престъпници и нормални хора. Има и държавни чиновници“, разкри проф. Радулов.

„Част от парите на тези хора не се спечелени по честен път. Но това не говори добре за държавата, защото тя тогава е позволила да се случи“, коментира експертът по национална сигурност.

„Мисля че с този списък ни подготвят за нещо. Може би за арест на някой бизнесмен“, смята проф. Николай Радулов.

Експертът заяви, че няма основание да бъде започнато разследване срещу хората в списъка, пуснат от прокуратурата.

Проф. Радулов направи коментар и за обвиняемия бизнесмен Васил Божков.

„Божков поддържа напрежението, но това, което подава не е толкова интересно. Вероятно го прави нарочно, за да покаже, че тези неща, за които управляващите си мислят, че той разполага, ще излязат само, ако те продължат да бъдат агресивни“, завърши експертът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *