Не хотели, а вили на морето търсят италианците заради коронавируса

Не хотели, а вили на морето търсят италианците заради коронавируса

Туристическите агенции и тези за недвижи имоти в Италия са регистрирали през последните две седмици истински „бум“ на запитванията за наемане за лятото на вили с басейни. Най-търсени са подобни „убежища“ от коронавируса край морето, като предпочитанията се концентрират в крайбрежните ивици на о. Сицилия и областите Лигурия и Тоскана, пишат от в. Монитор.

Истински „шампион“ по пожелвания е намиращото се източно от Генуа и южно от Милано курортно градче Санта Маргерита Лигуре, където през последните две седмици запитванията за самостоятелни вили са „скочили“ в сравнение със същия период на миналата година цели 43 пъти! Многократно се е увеличило и търсенето на селски къщи с басейни в земеделските и планинските райони, като най-желаната дестинация са лозарските райони.

Въпреки че италианците непрекъснато се оплакват колко много са обеднели от коронавируса, те съвсем не смятат да се лишат от лятна почивка край морето. Защото имат спестявания, а освен това вярват, че от понеделник, 4-ти май, когато на практика ще отворят врати всички производствени предприятия, отново ще започнат да печелят. Но изглежда жителите на Апенините вече не ги привличат като преди големите морски курорти и ваканционните селища из райските крайбрежни кътчета на страната им. Главно поради две причини, като първата са мерките за борба срещу „Ковид-19“ и свързаните с тях ограничения, с които ще трябва всички да се съобразяват.

Иначе казано на италианците не им се плажува в клетки от плексиглас, в платнени шатри и във всякакви други измишльотини, които ще бъдат устроени уж за възпиране на коронавируса. Или пък да се хранят в кръчми със стъклени прегради и в хотелските си стаи вместо в ресторанти, каквато перспектива се очертава на много места. Ето защо правилният избор в тази ситуация изглеждат вилите, където всеки може да си прави това, което иска.

Втората причина за загърбването на курортите с хотели особено в Централна и Южна Итлия са малко дискриминационните изцепки на управителите на някои области там. Ами губернаторите смятат през идващото лято да не допускат туристи от северната част на страната в подопечните им територии, освен ако не са си извадили най-много седмица преди началото на почивката „паспорт“ за стабилен имунитет срещу коронавируса. Но това е начинание, което не само че струва скъпо, но и изисква доста време за висене по болници и поликлиники. Ето защо хората от Севера смятат да предпочетат близките морета – Лигурско, Тиренско или Адриатическо между Триест и Венеция. А ако намерят и вила с басейн на приемлива цена – още по-добре.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *