НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Необичайно: Студентски град остана тих и пуст в празничната вечер

Студентски град в София остана необичайно тих и пуст за 8 декември. Тази година празникът минава без ресторанти, барове и дискотеки, с празни курорти и без екскурзии в чужбина заради мерките.

Освен че студентите днес празнуват, те поставиха и искания. Настояват за присъствено провеждане на изпити и лекции от новия семестър, както и за по-ниски наеми за декември, когато те не обитават общежитията си.

В Студентски град ресторанти и дискотеки са затворени, а студенти има малко.

Друга година тези улици са пълни с млади хора, бързащи за последни покупки за празненството. Пред един от големите супермаркети в квартала няма опашки от пазаруващи, а торбите с покупки изглеждат скромни. Студентите разказват, че или ще се съберат в тесен кръг, или изобщо няма да празнуват.

И в оживените места с много кафенета и ресторантии, където обичайно се събират много млади хора, тази вечер студенти няма. Мнозина отмениха резервациите за зимните курорти.

Пред БНТ, студенти споделиха, че няма да ходят никъде и ще си останат вкъщи, защото предпочитат да опазят здравето си.

Други младежи пък разказаха, че се събрали няколко човека и са си напазарували и сготвили сами, след като ресторантите не работят. „Оказа се много уютно и приятно“, увериха те.

Има време да празнуваме, догодина ще си наваксаме, сподели първокурсничка в СУ, която е решила да си остане у дома.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *