НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Ненчо Балабанов: Смехът е безкрайно важен сега

Някои го познават като двойника на Бойко Борисов, други като зебрата Марти от Мадагаскар, а трети като Аладин от Музикалния театър. Усмивката му ще ви зарази с положителни емоции и ще оправи всеки един мрачен ден. Той е Ненчо Балабанов и в това интервю ни разказва за началото на своята кариера, любимото си хоби и къде ще прекара Великден.

Роден е на 17 април 1980 година в Котел. Споделя, че още от малък иска да стане актьор, но желанието да се оправя сам в живота го кара да кандидатства в Електротехникума в Горна Оряховица. Въпреки това, много добре знае какво иска и никога не спира да преследва мечтата си.

През 1998 година завършва училище и трябва да реши накъде да поеме. Талантите му не са един и два и затова Ненчо кандидатства в „Актьорство за куклен театър“ в НАТФИЗ и „Поп пеене“ в Нов Български университет. Разбира се, приет е и в двете специалности, но желанието го отвежда към актьорството.

„Много съм щастлив, че избрах Театралната академия. Там придобих нови умения като артист и натрупах цялата палитра, която един човек на изкуството може да иска“, споделя ни Ненчо.

Зад един велик артист винаги седи човек, който го е открил. В случая на Балабанов обаче това са много хора, които спомагат за успеха му. Признава, че е безкрайно благодарен на всеки от тях, че са му дали шанс и са повярвали в таланта му. „Първо бяха родителите, приятелите и близките ми. След това Елена Пеева, Румен Рачев, Жени Пашова и Любо Гърбев. Марио Балтаджиев и Мага. Списъкът е безкрайно дълъг“.

По време на обучението си в НАТФИЗ заедно с колегите си създава „Учебния куклен театър“. Това е сцена, на която се изявяват всички актьори, които са учили тази специалност. Ненчо споделя, че „Учебният куклен театър“ дава възможност на всеки студент поле за изява и това е от изключително значение за по-нататъшното му развитие.

Името Ненчо Балабанов добива широка популярност, благодарение на клип, в който актьорът имитира Бойко Борисов. Всъщност, всичко става съвсем на шега и видеото е било предназначено за Христо Порязов – колега и приятел от НАТФИЗ. Той вижда невероятната прилика между Ненчо и Борисов и веднага убеждава актьора да го публикува в социалните мрежи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *