На Острова с оптимизъм – пикът скоро ще дойде

На Острова с оптимизъм – пикът скоро ще дойде

Повече от 900 души са починали от коронавируса в рамките на един ден в британските болници, което е близо до наблюдавани в най-засегнатите европейски страни Испания и Италия.

Общият брой починали във Великобритания се увеличи до 7097 души, според здравните служби, но те също така съобщиха за индикации, че броят на новите заразени и приети в болниците в страната скоро ще започне да намалява, пише Гардиън.

Според проф. Стивън Поуис, медицински директор на Националната здравна служба (НЗС) на Англия, броят на новите случаи на коронавируса във Великобритания се увеличи с 5491 души за 24 часа – сходно число с предишните няколко дни.

„Вярвам, че започваме да виждаме ползите, но е наистина важно да продължим да следваме инструкциите – трябва да продължим да практикуваме социално дистанциране, защото ако не го направим, вирусът ще започне да се разпространява отново“, каза той.

„Очевидно е ужасно разочароващо да видим още един скок на броя на пациентите, които за съжаление са починали от тази болест. Основната тревога обаче е рискът това да бъде възприето от обществото като „провал“ на режима на социално дистанциране, особено с наближаването на празничния уикенд, и като причина да се обръща по-малко внимание на съветите на правителството“,каза на свой ред Джон Коен, професор по инфекциозни заболявания в медицинския университет в Брайтън и Съсекс.

Същевременно бе съобщено, че премиерът Борис Джонсън, който бе приет в интензивното, реагира добре на терапията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *