На върха на модата: Българка в ревюто на Dior

На върха на модата: Българка в ревюто на Dior

Най-известният български модел дефилира на подиума на едно от най-големите събития в света на модата в последните месеци. Белослава Хинова бе част от водния спектакъл на Dior, който преди две седмици се проведе в Гърция. Той бе един от малкото, които можеха да бъдат наблюдавани от гостите на живо, и своеобразно завръщане на модното шоу след месеците изолация заради пандемията.

Самата Белослава сподели кадри от ревюто и благодари на екипа, който се погрижи за красивата й визия, вдъхновена от Древна Гърция.

Лайтмотивът на самата колекция бе „Свободата на Древна Гърция“. „Гърция е люлката на културата и творчеството във всичките форми. От митологията до Омировите произведения, архитектурата, философията и безценните занаяти“, обясни темата 57-годишната Мария Грация Кюри, творческият ум, стоящ зад модния гигант Dior.

Белослава и останалите модели на Dior

дефилираха на стадиона „Панатена“

където древните гърци са се отдавали на спортни игри около 330 г. пр.н.е. Това е единственият стадион в света, направен изцяло от мрамор.

Това не бе първият път, в който красивата българка дефилирала за голям чуждестранен бранд. Сред марките, които са избирали Бела, са и „Chanel“, „Dolce and Gabbana“ и „Armani“.

Чаровната българка дебютира на световната модна сцена преди три години. Тогава тя участва в модното шоу на „Шанел“ във френската столица Париж.

Бела бе само на 16 години и бе един от моделите, лично избрани от вездесъщия Карл Лагерфелд. По това време българката подписа договор с една от най-големите модни агенции в света, представляваща супермодели като Наташа Поли, Кармен Каас и Бианка Балти.

Белослава от малка присъства и участва на различни фотосесии благодарение на майка си, която е арт директор на едно от известните български модни издания – Биляна Савова. Преди години тя също е била модел. Заминава за първото ревю на Бела заедно с дъщеря си, като наблюдава шоуто от бекстейджа.

Самата Бел разказва за срещата си с покойния крал на модата Карл Лагерфелд. „Аз отидох на фитинга след кастинга, облякоха ме и ме вкараха в стаята с Карл. Като го видях, малко се стреснах, защото не предполагах, че това може да се случи. Той ми бе един от любимите дизайнери. Той ми каза „Ок, мерси, Бел“. И аз не зная как се почувствах, все още не мога да го повярвам“.