Най-малко 3 години ще са нужни на авиокомпаниите да се възстановят

Най-малко 3 години ще са нужни на авиокомпаниите да се възстановят

Кризата в авиосектора в резултат на ограниченията на пътуванията като част от борбата срещу разпространението на коронавируса ще бъде преодоляна в най-добрия случай след три години, прогнозира френската консултантска компания Арчъри стратеджи кънсалтинг (Archery Strategy Consulting), цитирана от в.“Монд“.

Ще са нужни три години, за да се възстанови равнището на трафика от 2019 година и десет години, за да се излезе на до кризисната траектория, посочват анализаторите, обсъждайки т.нар. оптимистичен сценарий.

Авиокомпаниите няма да имат друг избор освен да променят размерите си, да съкратят флотилиите си и да спрат обновяването, подчертават от Арчъри стретъджи кънсалтинг.

По данни на анализаторите като се има предвид финансовият отчет на Ер Франс (Air France) компанията ще може да съществува при сегашните условия в продължение на половин година преди да обяви фалит. За сравнение германската Луфтханза (Lufthansa) и американската Делта Еърлайнс (Delta Airlines) ще могат да оцелеят само три месеца.

Изданието съобщава, че шефът на Ер Франс – Ка Ел Ем (Air France – KLM) Бенджамин Смит води преговори с потенциални инвеститори, за да получи около 10 милиарда евро. „Монд“ припомня, че френското правителство е обещало на Ер Франс 6 милиарда долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *