Най-малкият пациент: Изписаха бебето с коронавирус от Добрич

Най-малкият пациент: Изписаха бебето с коронавирус от Добрич

Най-малкият пациент в страната, заразен с коронавирус – момченце на една година, вече е изписан от Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, съобщи на БТА началникът на инфекциозното отделение д-р Венета Йовева. Детето е постъпило за лечение с клинична картина на ларинготрахеит и е дало положителен резултат за коронавирусната инфекция.

Пациентът е здрав, но заедно с родителите си ще остане под домашна карантина за срок от 28 дни, каза д-р Йовева. По думите й всички петима пациенти с коронавирус, лекувани досега в инфекциозното отделение на болницата, са изписани здрави.

Д-р Йовева коментира, че няма здравословни оплаквания и сред медицинския персонал в отделението, който работи с всички предпазни средства, указани в инструкциите.

Сутринта началникът на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски обясни, че детето близо месец не спира да дават положителни PCR-проби и затова е препоръчал то да остане в болница, макар родителите му отдавна да са изчистени от вируса. Майката даже му пратила имейл с молба да освободи малчугана, но той и лекарите преценили, че това не е уместен ход.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *