Над 500 плажа отвориха в Гърция, напълниха морските ивици

Над 500 плажа отвориха отново в Гърция, а местните „наводниха“ ивиците след 2 месеца в изолация в домовете си заради пандемията от COVID-19, предаде „Ройтерс”.

По-рано този месец южната ни съседка започна да облекчава противоепидемичните мерки. Сред основните й цели е както да съживи туристическия сектор, който формира голяма част от БВП на страната, така и да осигури безопасна среда за плажуващите. Повторното отваряне на бреговете съвпадна и с първата гореща вълна за годината.

Наслаждаващите се на слънцето обаче бяха задължени да спазват правилата за социална дистанция, в които влиза и минималното разстояние между чадърите.

Не е разрешено повече от 40 души да плажуват на 1000 кв. метра площ, а от чадър до чадър трябва да има поне 4 метра, между сенниците им – минимум 1 метър. На един от плажовете дори бе пуснат дрон, който да напомня на хората да спазват дистанция.

Премахването на ограниченията е един от начините, по които европейските страни се опитват да възстановят своите икономики, пострадали сериозно заради коронавируса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Арести на протестиращи срещу карантината в Лондон
Next post Първият наш лекар, изкарал коронавируса: В началото нямахме предпазни средства