Мутафчийски: Трябва да се извиня, че не видяхте камиони с трупове?!

Мутафчийски: Трябва да се извиня, че не видяхте камиони с трупове?!

Трябва да се извиня за това, че не видяхте камиони с трупове?! Така началникът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски отговори на поредната доза провокации от „репортера“ на кабеларката на Слави Трифонов Станислав Балабанов в последната пресконференция на щаба.

В стил „Волен Сидеров“ прохождащият журналист поиска от проф. Мутафчийски да се извини, като няколко пъти го попита дали е готов да „поеме отговорност“ за „причинените емоциални вреди“ заради тежките прогнози, направени в началото на COVID-19 кризата. Вместо да се впусне в махленски спор с него, началникът на ВМА предпочете да завърши брифинга с усмивка. И да благодари на всички отговорни за преодоляване на първата вълна с минимален брой жертви:

„БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ, КОИТО СПОМОГНАХА ДА СЕ СЪХРАНЯТ МНОГО ЖИВОТИ!

В днешния ден искам да благодаря на всички граждaни България, които със своята дисциплина успяха да запазят своето здраве и здравето на техните близки. Това нямаше как да стане без тази самодисциплина.

Благодаря на всички наши колеги, които работеха много усърдно, успяха да се реорганизират болниците, благодаря на всички болнични директори, които проявиха разбиране и най-вече на тези, които работеха на първа линия и които и в момента се справят с този огромен проблем.

Благодаря на областните управители и кметовете, защото те бяха едни от първите хора, които се мобилизираха и със създадените областни щабове, оказаха решителна подкрепа.

Благодаря на всички доброволци, които участваха в този процес. Те бяха от различни сфери, но всички с една и съща мотивация – да бъдат полезни.

Искам да благодаря на правителството за навременните и решителни мерки, които спомогнаха да не се случат неща, които се случиха в други страни като Италия, Испания и т.н.

Благодаря на органите на МВР, които се оказаха в даден момент най-полезните хора, които отговаряха за спазването на карантината.

Благодаря на Министерство на здравеопазването, което показа изключителна адекватност, благодаря на РЗИ-тата, които и сега продължават да не спят.

Благодаря на Логистичния щаб и на цялата индустрия, която се мобилизира, за да могат нашите екипи да бъдат защитени.

Благодаря на всички, които допринесоха за преодоляване на тази криза.

Благодаря на медиите, защото ако не беше ежедневното отразяване на актуалната информация, на текущите проблеми, на популяризиране на всички мерки, нямаше да има този ефект. Благодаря Ви, че представяхте различни мнения, за да могат гражданите да направят своя информиран избор – дали да повярват на едната или на другата страна. Щастливи сме, че те повярваха на тази страна, която им спомогна да съхранят много животи.

Благодаря на колегите от Националния оперативен щаб, както и на нашите тихи съдружници (жестомимични преводачи), които доведоха всички наши послания до около 200-300 хиляди наши сънародници.

Благодаря на всички“, каза ген. Венцислав Мутафчийски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *