Мрачна прогноза от Макрон: Границите на Европа затворени до септември

Мрачна прогноза от Макрон: Границите на Европа затворени до септември

Френският президент Еманюел Макрон не изключва границите в Европа да останат затворени до септември, съобщи BMF. Това се е случило по време на видеоконференция с профсъюзни лидери в петък.

Макрон е заявил, че поради развитието на ситуацията с коронавируса страните от Шенген може да запазят границите си затворени до септември. Френският лидер е обяснил тази хипотеза с динамиката в начина, по който протича епидемията в света. Като примери Макрон посочил САЩ, където тепърва се очаква да настъпи пикът на разпространението на инфекцията, и страните от Азия, където не е изключена втора вълна на епидемията, съобщава „Монитор“.

В понеделник предстои Макрон да излезе с обръщение към нацията, по време на което се очаква да обяви допълнителни мерки във връзка с пандемията на коронавирус. По-рано източник от президентската администрация заяви, че Франция ще продължи действието на ограничителните мерки за свободно движение на гражданите в страната след 15 април. По-рано тази седмица Европейската комисия (ЕК) препоръча на държавите-членки на ЕС да удължат ограниченията за пътуване на граждани в рамките на Шенгенското пространство до 15 май.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *