Мощни компании готови да наливат пари в „Левски“

Мощни компании готови да наливат пари в „Левски“

Две мощни компании са готови да наливат сериозни пари в клуба от „Герена“, разкрива Гонг. Нещо повече – вече се водят преговори и ръководството на „сините“ е запознато с намерението на фирмите, въпреки че изпълнителният директор в оставка Павел Колев избягва да коментира този въпрос.

Важно е обаче да се отбележи, че компаниите нямат намерение да влизат в управата на Левски, а просто да рекламират. Средствата, които ще влязат в касата на „сините“ от двете фирми, са от порядъка на няколко милиона.

Едната от компаниите е добре позната в спортните среди, тъй като инвестира доста средства в развитието на спорта. Преговорите ще се ускорят веднага след края на извънредното положение.

Вчера Павел Колев обяви, че Васил Божков е готов да предостави акциите на Левски и не смята да пречи. Очаква се лятото 26-кратният шампион да се сдобие с нов собственик. Не е изключен и вариантът акциите да са във феновете, а няколко мощни компании да наливат пари в клуба под формата на реклама.

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Атанас Фурнаджиев заяви, че не очаква Левски да последва съдбата на ЦСКА и да се намери в Трета лига.

Той добави, че вариант за обръщане на цикъла в родния шампионат вече е обсъждан в Бояна, но мнозинството е на мнение, че това не е удачно.

„Не очаквам Левски да фалира. Видяхте каква отдаденост демонстрираха феновете на този отбор, освен това в момента, доколкото знаем, се водят преговори с нови рекламодатели. Не мисля, че ще се стигне до изваждане на Левски от елита. Вариант „пролет-есен“ в efbet Лига? Такова нещо беше обсъждано още преди два месеца, но болшинството е на мнение, че не е удачно за приложение“, заяви Фурнаджиев пред БНТ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *