Мним любовник, свил 136 бона от наивница, остава в ареста

Мним любовник, свил 136 бона от наивница, остава в ареста

Мъжът, измамил със 136 000 лева разградчанка остава за постоянно в ареста. Мярката спрямо 34-годишния Ясен Я. от Севлиево е взета днес от състав на Районния съд в Разград.

Той бе привлечен като обвиняем и задържан с прокурорско постановление на 26 март. Измамникът и 43-годишната жертва са поддържали връзка в продължение на две години. Мъжът многократно е търсел финансова подкрепа от потърпевшата, като е изтъквал различни причини за затруднението си. Средствата са били изпращани чрез банкови преводи, пощенски преводи или през различни финансови институции. На мъж, представил се за адвокат на обвиняемия, били предадени и златни бижута.

Прокурорът от Районната прокуратура е поискал постоянен арест за обвиняемия като е пледирал, че той е осъждан многократно за тежки умишлени престъпления, включително и за измама. Изтърпял е и четири ефективни наказания „лишаване от свобода“.

Съдът е счел, че е налице реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление, тъй като в случая се касае за престъпление, наказуемо със затвор от 3 до 10 години. В подкрепа на твърдението, че обвиняемият може да се укрие е и аргумента, че за последните пет месеца осем пъти е напускал страната.

Като е взел предвид и тежестта на обвинението, Разградският районен съд е преценил, че най-адекватната мярка за неотклонение спрямо него е „задържане под стража“.

Определението подлежи на обжалване.