Младоженци „заточени” на Малдивите заради коронавируса

Младоженци „заточени” на Малдивите заради коронавируса

Жителите на ЮАР – 27-годишната Оливия и 28-годишният Раул де Фрейтас, възнамерявали на прекарат 6 дни в курорта Cinnamon Velifushi, разположен на един от Малдивските острови.

Пристигнали на 22 март и в следващия уикенд планирали да се прибера вкъщи. Междувременно започнали да влизат в сила забраните за полети и се оказало, че не могат да напуснат острова, пише „Ню Йорк Таймс“.

Така младото семейство се оказало „заточено“ в Рая.

Младоженците били единствените останали клиенти в курорта, където един ден почивка струва 750 долара. Ръководството решило да направи подарък на семейството и им предложило огромно намаление, но спестяванията на младите съпрузи въпреки всичко се стопяват.

Те се обърнали към южноафриканското консулство на Малдивите и най-близкото южноафриканско посолство в Шри Ланка за помощ. Оттам им съобщили, че има около 40 други южноафриканци по различни курорти на Малдивите, и че техният вариант да се приберат у дома е да наемат чартърен полет за своя сметка за 104 000 долара.

ЮАР няма да приема международни полети до 16 април, а от Малдивите в момента не излитат самолети. Курортът Cinnamon Velifushi е опустял, а разкошните бунгала, разположени в океана, са обезлюдени.

Съпрузите Фрейтас продължават да плуват в синьо-зелените води и да събират тен, тъгувайки по дома. Със сигурност ще запомнят медения си месец завинаги, обобщава изданието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *