Мицотакис отговаря на антиваксърите с член 25 от Конституцията

Мицотакис отговаря на антиваксърите с член 25 от Конституцията

С член 25, параграф 4 от Конституцията, министър-председателят Кириакос Мицотакис отговори на антиваксърите по време на диалога, който водеше пред камери с президента на републиката Катерина Сакеларопулу.

„Държавата има право да изисква от всички граждани изпълнението на дълга за социална и национална солидарност“, каза Кириакос Мицотакис. „Смятам, че този параграф е по-актуален днес от всякога. Това искаме от нашите съграждани. Дългът на социалната и националната солидарност. Справянето с пандемията е битката на нашето поколение. Ще я спечелим. Но трябва да я спечелим, като поемем отговорността, която всички граждани дължат на себе си, на своите семейства и на обществото като цяло,“ допълни той.

Премиерът, започвайки речта си, напомни, че Гърция е надхвърлила бариерата от 10 милиона ваксинации.

„Операция„ Свобода “протича, както бяхме планирали. Но сега е абсолютно сигурно, че мутацията на Delta ни принуждава да увеличим усилията си, за да убедим нашите съграждани, които все още са подозрителни, че трябва да бъдат ваксинирани. Именно там ще съсредоточим всичките си усилия. Това е усилие, което не може да бъде ограничено само до основното послание, което се предава систематично и методично от правителството и експертите в продължение на много месеци.

„Органите на местното самоуправление също трябва да се включат. Трябва да отидем от врата до врата, за да убедим нашите подозрителни съграждани, че трябва да направят тази стъпка“, каза премиерът.