Мелания Тръмп се захваща сериозно с розовата градина на Белия дом

Мелания Тръмп се захваща сериозно с розовата градина на Белия дом

Първата дама на САЩ Мелания Тръмп обяви планове за обновяване на розовата градина на Белия дом, за да бъде приведена тя във вид по-близък до оригиналния замисъл, реализиран през 60-те години по време на администрацията на Кенеди, предаде АП.

В изявление вчера тя заяви, че изминалите десетилетия и направените промени за поддържане на съвременния вид на президентската резиденция са оставили своя отпечатък върху външното пространство пред входа на Овалния кабинет.

Американският президент Доналд Тръмп използва розовата градина напоследък много по-често за изявления и пресконференции в условията на пандемията от коронавируса. Първата дама организира също официална вечеря в градината за гости от Австралия миналата година.

Плановете, описани от Мелания Тръмп, включват връщането на розовата градина към оригиналния й вид от 1962 г. с подобрена инфраструктура и дренаж, както и с по-добро аранжиране на растенията и цветята.

Обновяването включва също промени, които да направят мястото по-достъпно за хора с увреждания и подобрения за нуждите на медийното отразяване на официални прояви, допълни първата дама.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *