Медузи плуват в избистрената вода на Венеция

Медузи плуват в избистрената вода на Венеция

Вече стана ясно, че венецианските канали са с много по-чиста вода заради намаляване на водния трафик поради ограниченията върху придвижването и липсата на туристи в разгара на епидемията от COVID-19.

Във водите на Венеция бяха видени риби, гъски, лебеди. Последните „възвращенци“ там са медузите, съобщава Ти Джи 24.

Става дума за медуза от вида rhizostoma pulmo, която е често срещана в горните зони на Адриатическо море. Появата й в каналите на Венеция не е необичайна, но сега заради бистрата вода хората могат да адмирират плаването й, както и да съзерцават като цяло „подводния живот“ в каналите, който досега им убягваше, предаде БТА.

Това е и поредната илюстрация как диви животински видове навлизат в градовете, докато хората са в изолация.

В Павия неотдавна са били забелязани елени. А преди броени дни елени се разхождаха и по улицата в градчето Вилета Бареа в областта Абруцо, пише в. „Стампа“.

Феноменът не е само типичен за Италия. В. „Кориере дела сера“ публикува видео с пингвини, забелязани да се движат дисциплинирано по пустите тротоари и улици на град Саймънс таун в Република Южна Африка. Те са дошли от намиращата се в съседство колония.

В. „Фигаро“ пък публикува на сайт си клип на кенгуру, което подскача ентусиазирано по обезлюдените тротоари на Аделаида в Австралия.

Настъпването на дивите животни в градовете в изолация породи и някои шеговити постове в социалните мрежи. В италианските социални медии например се появи монтаж на снимка на крокодил, който уж плавал в бистрите канали на Венеция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *