Медсестра „черпела“ колегите си с бисквити със сънотворни

Медсестра „черпела“ колегите си с бисквити със сънотворни

Германска медицинска сестра отива в затвора за три години, защото приготвила за колегите си лакомства, в които имало приспивателни и упойващи вещества, предаде ДПА.

Жената опекла бисквити, като включила в съставките за тестото сънотворните и упойващите вещества. После ги занесла на колегите си в град Бад Наухайм и трима от тях се оплакали от виене на свят и след това изгубили съзнание.

Черпенето с бисквитите със сънотворни и упойващи станало на два пъти – през септември 2017 г. и март 2019 г. Мотивите на медицинската сестра не са установени, но вината й е неоспорима. Жената отрича повдигнатите й обвинения за нападение при утежняващи вината обстоятелства.

В миксера на сестрата били открити следи от два медикамента, намерени в организма на две от жертвите й. В боклука на жената също били намерени опаковки от използвани лекарства.

Колеги на сестрата казват, че тя е била компетентна. Няма доказателства, че някои от колегите й е искал да й навреди и в резултат на това тя да е действала по този начин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *