Медици за купона в благоевградска дискотека: Това е гавра с труда ни!

Медици за купона в благоевградска дискотека: Това е гавра с труда ни!

Снимка от купон в нощен клуб предизвика вълна от негативни реакции в социалните мрежи. Дискотека в Благоевград откри сезона след карантината като организират програма, в която на сцената пред гостите в дискотеката мъж, преоблечен като лекар на първа линия, започнал да имитира дезинфекция.

В медицинските среди приеха шоуто в дискотеката като подигравка и излязоха с остро писмо, в което окачествяват имитацията като гавра с труда на всички медици.

„Това е гавра с труда на всички медици, които прекарваме по 12 часа, облечени в защитни облекла и рискуваме живота си, за да лекуваме този народ в условия на пандемия”, заявиха от Националната асоциация на Спешна медицинска помощ. Те разпространиха гневен статус в социалните мрежи, в който осъждат действията на танцьора и разказват как минават месеците по време на пандемия.

„Какво е на всяко дежурство в СО, четири месеца подред, да си с защитно облекло (маска, очила, щит, престилка и ръкавици)? За разлика от вас не носим бижута и аксесоари, за да не нарушим целостта на защитното облекло; Не ползваме и мобилни устройства; Скъсихме си косите и след 12 часа с шапки прическите ни са един път; Ръцете ни са в рани и обриви от ръкавиците и дезинфектантите; Лицата ни са с обриви от маските, с рани от ластиците им, понякога ни прилошава от недостига на въздух; В края на всяко дежурство сме прегракнали от викане, защото от маската не се чува ясно какво говорим; След всяко дежурство ни души от маските, от дезинфектантите, от нерви; Очилата и щитовете се изпотяват, но въпреки всичко трябва през тях да намираме венозни пътища, да катетризираме, аспирираме, разчитаме ЕКГ, изследвания, епикризи, да взимаме проби; Не ядем и не пием, за да не се събличаме, независимо, че се потим като за световно и изпитваме нечовешка жажда и глад.

След като установим, че в спешното някой от пациентите ни е съмнителен за COVID-19, се отваря адът. 4-5 дни живеем със страха дали ще се потвърди диагнозата. След като се потвърди, чакаме дали ще ни удостоят с тестване по точковата система или не. После две седмици се наблюдаваме за симптоми.

Апропо от месеци не сме прегръщали и целували близките си, някои от нас бяха в карантина, някои от нас се разболяха, някои от нас починаха. Но със сигурност оцелелите ще ви посрещаме още месеци наред в тези скафандри, за да има кой да ви лекува в Спешното без да застрашаваме Живота ви!”, гласи публикацията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *