Мегз фалира, закри фирмата си за парцалки

Мегз фалира, закри фирмата си за парцалки

Дизайнерката Миглена Каканашева – Мегз, обяви, че закрива фирмата си за дрехи. Тя не пожела да разкрие истинската причина за края на начинанието си. Факт, че е по-добре да обяви фалит след множеството проверки от НАП и регистрираните укрити доходи.

Вместо да провъзгласи провала си, тя използва други доводи за закриване на марката си.

„На 22.01.2011 създадох сайта ни www.megz.eu. Сега на 22.01.2021 ще станат 10 години от съществуването му и на тази дата ще го затворя. Това, което беше MEGZ тези 10 години, вече не е това, в което вярвам. Аз съм различна, времето е различно и казвам сбогом на този период от живота си“, обясни в социалните мрежи Каканашева и допълни: „Това е решение, обмисляно и планирано доста отдавна. Смело съм стъпила на всичко, което градих 10 години, не затварям него. Дори не казвам сбогом и на MEGZ. Само на формата, под която тя работеше. Един ден, ако го усетя, ще го създам по друг начин“.

Проблемите на дизайнерката започнаха още преди няколко години. При многото проверки на фирмата бе установено, че дружеството използва подправени фактури за покупка на платове и сертификати за тяхното качество. Според заключенията на приходната агенция става дума за спестени данъци за над 40 хил. лв., става ясно от протоколите по делото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *