НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Мега сделка: ЕС купува 405 милиона дози ваксини срещу COVID-19

Eвропейската комисия ще одобри утре споразумение с германската биотехнологична фирма „Кюрвак“ (CureVac), която ще гарантира до 405 милиона дози от потенциалната й ваксина срещу COVID-19, заяви председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен, цитирана от Ройтерс.

„Радвам се да съобщя за ново споразумение. Утре ще одобрим нов договор, за да гарантираме още една ваксина срещу COVID-19 за европейците“, заяви тя. Фон дер Лайен каза, че договорът с германската фирма се сключва след предоставяне от ЕС на финансиране на компанията за разработване на ваксината й.

Председателката на ЕК заяви също, че се надява скоро да сключи сделка с компания „Модерна“ (Moderna) за нейната ваксина срещу COVID-19.

Комисията е постигнала споразумения за доставка на ваксини с предприятията „АстраЗенека“ (AstraZeneca) „Джонсън и Джонсън“ (Johnson & Johnson), „Санофи“ (Sanofi) и „Пфайзър“ (Pfizer).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *