Масови арести на младежи в паркове в Испания

Масови арести на младежи в паркове в Испания

Испанската полиция арестува 55 младежи в парк в Мадрид заради сбивания и обири на тийнейджъри, предаде БНР. Предишната нощ на същото място бяха арестувани 12 души, участвали в забранени среднощни събирания на обществени места.

В Испания консумацията на алкохол на публични места като паркове и улици е забранена със закон, но това не пречи на младите хора да предпочитат да се събират навън, вместо в заведения, където непълнолетни не се допускат.

Според полицейски източници в събота срещу неделя през нощта в Парк дел Оесте в мадридския квартал Монклоа е имало стотици младежи.

При опит да бъдат разпръснати се е стигнало до сблъсъци с полицията и над 20 души са арестувани за нападение. Други 20 са задържани за кражби на мобилни телефони от присъстващите там тийнейджъри.

Хеликоптери с термични камери са документирали сблъсъците с полицията, а чрез записите са разпознати извършителите на престъпления.

Тъй като това е била втора поредна нощ на безредици в този парк, сред присъстващите е имало цивилни агенти, които са помагали на униформените.

От Бърза помощ съобщиха, че е имало няколко леко ранени, един прободен с нож и две жени, вероятни жертви на сексуално престъпление.

10 младежи, от които трима малолетни са потърсили помощ заради отравяне с алкохол.