НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Мария Касимова-Моасе за Франция и COVID-19: Тук цари хаос

Френското правителство взе решението извънредното положение, което беше въведено зарази епидемията от коронавирус, да бъде удължено до 24 юли.

„Най-интересното е, че тук цари хаос. Като българи сме свикнали да критикуваме този хаос и това, което се случва в България, но тук той също е факт“, каза журналистът Мария Касимова-Моасе в ефира на Bulgaria ON AIR.

Сънародничката ни, която живее във Франция, допълни, че се е очаквало мерките да бъдат разхлабени на 11 май, но засега не е сигурно дали ще се случи. Французите чакат 7 май, за да разберат в следващите 2 месеца при какви условия ще живеят.

По нейните думи много французи смятат, че комуникацията между хората, от които зависи какво ще се случи във Франция след 11 май, е доста лоша, но те правят каквото могат.

„Ако всичко остане така, от 11 май ще имаме свободно придвижване, отваряне на магазини, отваряне на малки бистра при специален режим, който не е ясен. Няма обаче да можеш да пътуваш в радиус от 100 км извън мястото, в което си регистриран, че живееш, освен по неотложни причини“, обясни Касимова-Моасе.

Тя изтъкна, че французите много лесно се разделят на „против“ и „за“ относно мерките, но не приемали нещата така драматично като при нас.

„Хората наистина искат просто това да свърши и да имат яснота какво се прави от тук нататък“, каза още сънародничката ни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *