Мариана Векилска стана капитан на кораб

Със съвсем ново амплоа се похвали бившата водеща Мариана Векилска. От седмица насам тв звездата вече е горда притежателка на свидетелство за правоспособност за водач на кораб до 40 БТ по море, издадено от Република България.

„Вече можете да ме наричате „капитане“, написа Мариана и публикува снимка на официалния си документ. За да се сдобие с него, Векилска е преминала през задължителния курс за всички лица, които искат да придобият правоспособност „Водач на кораб до 40 БТ“ по море.

Теоретичната и практическата подготовка към него включват получаване на знания и придобиване на умения, за да може притежателят на тази правоспособност безопасно да управлява плавателен съд в определения му район на плаване, да полага необходимите грижи за опазване живота на лицата на борда, дължимите грижи за товара и да прилага правилата за опазване на морето от замърсяване, както и отговорностите, правата и задълженията на длъжността, която ще заема.

Цената на курса е 400 лева, а Мариана покрила всички стандарти, които се изискват от курсистите – да имат най-малко средно образование, да са здравословно годни (потвърдено чрез медицинско свидетелство), да са навършили 18 години и да могат да плуват. За да вземе кетапа, бившата водеща на „Тази събота“ и „Тази неделя“ преминала през решаване на тест и демонстрация на придобитите умения на практически изпит.

Още през миналото лято Векилска намекна за влечението си към корабоплаването, когато обиколи повече от 15 гръцки острова с яхта. Вероятно и през идния летен сезон тя отново ще прекара ваканцията си в открито море, но този път зад руля на кораба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Балканската лига по баскетбол премести финалния си турнир
Next post Труп на македонка, издъхнала през януари, се оказа позитивен за COVID-19