Манолова за обрата на Дончева: Трансферът на политици започна

Манолова за обрата на Дончева: Трансферът на политици започна

Председателят на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова обяви движенията вляво като отворен пазар за трансфер на политици. Както стана ясно вчера, досегашната партньорка на Манолова – Татяна Дончева, влиза в коалиция с БСП, от която ще получи водаческо място на листата на червените във Варна.

„Трансферният прозорец за партиите преди новите избори очевидно е отворен. Активните мероприятия – също. Съвпадат с ръста на доверието към Изправи се.БГ, който е над 50 %. Изправи се.БГ не е партия, не участва в трансфери. Ние сме гражданска платформа и нямаме връзка с никакви коалиции на келепира и с никакви форми на ТКЗС-та“, обяви Мая.

И предупреди – тя и нейните хора не участват в трикове, активни ПР-мероприятия и организирани пропагандни групи за коалции, предава „Лупа“.

„Още повече, че се заговори за лява коалиция, чиито ТВ-промоутъри се явяват депутати от ДПС. Забележителен инженерен детайл за набитото око на свободните журналисти“, отсече Манолова. Бившият омбудсман напомни и че платформата Изправи се.БГ не се продава, не се сватосва и не се разцепва, колкото и това да е блян за нейните опоненти.

„Партиите, с които се явихме на изборите, са три. Коя от тях с кого преговаря е решение на техните органи, което не ни ангажира. Защото Изправи се.БГ е платформата на гражданите. Не е зависила и няма да зависи от партии. Опитите да се вбие клин в Изправи се.БГ няма да успеят“, добавя Манолова.

„Днес се борихме за път, наречен от хората „лунен пейзаж“, който свърза няколко села в Северозапада, обещаван от правителствата и на ГЕРБ, и на БСП, и на кой ли не. Утре ще защитим поредния рекетиран малък бизнес. След това – други пострадали обикновени хора, от които партиите не се интересуват, особено в периода на трансферния прозорец“, заключва екс депутатката, която също бе част от Столетницата.