Макрон и Джонсън се разбраха: Без карантина за пътниците от Франция

Макрон и Джонсън се разбраха: Без карантина за пътниците от Франция

Британският премиер Борис Джонсън и френският президент Еманюел Макрон се договориха, че засега няма да има задължителни карантинни мерки за пътуващите, пристигащи във Великобритания от Франция, съобщиха от Елисейския дворец.

В обръщение към нацията Джонсън обяви, че Великобритания “скоро” ще поставя под задължителна карантина пътниците, идващи по въздуха от чужбина поради пандемията с коронавируса.

В телефонни разговори двамата лидери обещаха да работят заедно, за да предотвратят риска от трансгранично замърсяване, тъй като инфекциите с COVID-19 най-накрая започнат да падат и в двете страни, гласи информацията от Елисейския дворец.

“На този етап няма да се прилага карантинна мярка за пътници от Франция; всяка мярка от едната или другата страна ще бъде предприета по координиран и реципрочен начин”, казаха от президентската пресслужба във Франция.

В съобщението се казва, че ще бъде създадена работна група, “която да гарантира това сътрудничество през следващите седмици”.

Десетки хиляди хора преминават всеки ден между Великобритания и Франция, като много от тях използват влаковете Eurostar, които осъществяват комуникация между двете страни през тунела на Ламанша за малко повече от два часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *