НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Македонският консул: С България спасихме хиляди блокирани по света македонци

Македонският консул в София Александър Панев изрази лична благодарност към българските власти, които са помогнали на хиляди негови сънародници по време на пандемията.

Панев в момента е в 14-дневна карантина въпреки отрицателния тест за коронавирус. “Съжалявам, че нямах възможност да отговоря на повечето македонски граждани. Консулът обаче не решава за карантината, защото и самият той спазва правилата и в момента е в домашна самоизолация въпреки отрицателния тест за COVID-19”, пише Панев и подчертава: В посолството ни в София нямаме оборудване за издаване на паспорти. Когато по телефона ти се обадят блокирани по летища и най-различни държави майки с малки деца, тогава те са приоритет, а не пожеланията на отделни лица, а не да обяснявате, че техните въпроси не са в компетенциите на един дипломат.

“Средно имаше по 200-250 обаждания на ден – тук не включвам мейлите и обажданията по стационарен телефон. Не сме съвършени. Имаме недостатъци, но македонското посолство в София не върна нито един македонски гражданин! На нито един не каза: Не сме компетентни по твоя казус, дори и тогава, когато се обаждаше от друг континент. Сигурно сме грешали.

Хора сме. Но, след три месеца и половина хронична умора, атаки от ботовете дезинформиращи и омаловажаващи работата на всички, които искаха да помогнат на колкото може повече македонци, с огромно уважение и любов към македонски народ казвам: Не бяхте сами! Получавахме помощ от всички български държавни институции, които отговорят за нас. Поклон пред българските колеги от МВнР, Министерството на здравеопазването, Гранична полиция и още един куп други”, казва още Панев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *