НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Майк Помпео: Ще има плавен преход към втори мандат на Тръмп

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео отказа да признае победата на демократа Джо Байдън за президент на САЩ и обеща да има плавен преход към втори мандат на Доналд Тръмп, предадоха АФП и Ройтерс.

На въпрос какви мерки взема Държавният департамент, който е сред ключово важните за националната сигурност министерства, за улесняване на прехода с екипите на Байдън, той отвърна: „Ще има плавен преход към втора администрация на Тръмп.“

„Ще преброим всички гласове“, добави Помпео и увери, че лидерите по света осъзнават, че това е „законен процес, който отнема време“.

„Светът трябва да има пълно доверие, че необходимият преход, за да може Държавният департамент да е ефикасно работещ днес и ефикасно работещ с президента, който ще встъпи в длъжност на 20 януари следобед, ще бъде успешен преход“, каза Помпео.

„Това министерство е напълно ангажирано изборите по света да са сигурни и свободни и честни и моите служители рискуват живота си това да е така“, заяви той и добави, че е смехотворно да бъде питан какъв е рискът позицията на Доналд Тръмп да подкопае тези усилия.

Множество лидери на страни съюзници на САЩ, от Франция и Великобритания до Турция, Саудитска Арабия и Израел, поздравиха Джо Байдън за избирането му за президент на САЩ.

Доналд Тръмп обаче отказва да признае загубата си и се зарече да води съдебни битки за оспорване на резултатите, защото смята, че е имало масови изборни измами, без обаче да представи доказателства за тях, отбелязва АФП.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *