Майката на прегазен в Нова Зеландия българин застана очи в очи с убиеца му

Майката на прегазен в Нова Зеландия българин застана очи в очи с убиеца му

„Боляло ли го е? Мислил ли е за нас?“, попита пред съда майката на прегазен и убит българин в Бленхайм, Нова Зеландия. Почернената жена се яви, за да чуе последните думи на убиеца на сина си, който бил премазан, докато тичал. Виновникът – пиян шофьор, който бил цяла нощ на купон и се наливал с бира, пише bg-voice.com. Светлана Андреева обясни пред магистратите, че синът й – 44-годишният Николай, бил благороден, възпитан човек, който бил „лишен от възможността да живее“.

„Единствено съжалявам, че не бях там, за да държа ръката му“, казва през сълзи Светлана, докато гледа в очите 29-годишния Кевин, обвинен за смъртта на сина й. Кевин, който цяла нощ пил бира с приятели, не е опитал да избяга от местопроизшествието. Той убил на място Николай с колата си, но успял да се измъкне от колата си, обадил се на Спешна помощ и седнал до него. Седял до трупа му, докато дойдат медиците и полицаите, които го арестували.

Положението му е сериозно, тъй като бил пуснат под гаранция след друго провинение. „Животът ни вече няма да е същия. Нищо няма да е същото“, казва Светлана, която е лекар.

„До края на живота си ще се питам и никой на света не може да ми отговори, какво е почувствал, разбрал ли е, че последните му секунди от живота са му били отнети“, казва Светлана, която смята, че Николай е бил „най-голямото постижение в живота й“. Тя поиска шофьорът да получи най-тежкото наказание, за да е сигурно, че друго семейство няма да преживее същата загуба.

„Не искам никое друго човешко същество да изпита същата скръб като нас. Скръб, която ще продължи до края на дните ни“, каза още Светлана. Инцидентът с българина стана в края на 2019 г. 44-годишният Николай Андреев, който работел във винения сектор в областта Марлборо, бил блъснат от кола на улица в града. На водача на автомобила, 29-годишен местен жител, са повдигнати обвинения в опасно шофиране, причинило смърт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *