Лондон спира да съобщава за жертвите от коронавируса

Лондон спира да съобщава за жертвите от коронавируса

Великобритания прекрати ежедневните си сводки за новите смъртни случаи от коронавирус, съобщава „Ройтерс“.

Към този ход се пристъпи, след като правителството нареди да се преразгледат изчисленията на данните заради опасения, че числата може да са били преувеличени.

Според представители на академичните среди начинът, по който здравните власти в страната обработват числата за Англия, създава невярно впечатление за положението там спрямо други съставни страни на Обединеното кралство.

От правителството поясняват, че в момента данните за смъртни случаи включват всички хора, които са дали положителна проба за коронавирус, а впоследствие са починали, без да се отчита колко време е изминало между датата на тестването и датата на смъртта.

Заради твърденията, че липсата на такова отчитане може да изопачи броя на смъртните случаи за денонощие, от правителството обявиха, че временно спират публикуването на този ежедневен показател.

Великобритания е най-засегнатата от коронавируса страна в Европа. Официално са потвърдени над 45 000 смъртни случая. Правителството й обаче твърди, че международните сравнения са подвеждащи, защото различните страни водят по различен начин статистиката си за починали от COVID-19.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.