НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Лондон наложи карантина на идващите от Франция и Нидерландия

Великобритания налага карантина за пътниците, идващи от Франция и Нидерландия заради увеличаване на случаите на зараза с коронавируса в тези две страни, предадоха световните агенции. Мярката засяга също и Малта и Монако, поясни британският министър на транспорта Грант Шапс.

Пътниците, идващи от тези страни, както и от Търкс и Кайкос и Аруба, ще трябва да се самоизолират за 14 дни, когато пристигнат във Великобритания. Мярката влиза в сила от 4 ч утре сутрин британско време (6 ч българско време), изтъкна Скай нюз.

Транспортният министър заяви, че решението да добавят Франция към списъка е било взето, след като страната е съобщила за 66% нарастване в броя на положителните проби само през последната седмица. Шапс обяви този ход само часове, след като премиерът Борис Джонсън заяви, че правителството му ще бъде „абсолютно безжалостно“, като решава дали да наложи ограничения.

Френското здравно министерство съобщи за 2524 нови случая на заразяване с коронавируса в сряда – най-високият брой, откакто бяха наложени ограниченията за пръв път. Решението на правителството в Лондон да добави Франция към списъка за карантина ще изненада неприятно хиляди британски летовници, които посещават съседната страна.

Париж съжалява за решението на Обединеното кралство да наложи карантина на пътниците, идващи от Франция, предадоха световните агенции. Френският държавен секретар по европейските въпроси Клеман Бон заяви, че британското решение ще доведе до реципрочност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *