Личният асистент на Иванка Тръмп с положителна проба за COVID-19

Личният асистент на Иванка Тръмп с положителна проба за COVID-19

Личният асистент на Иванка Тръмп e с положителна проба за COVID-19. Той е един от плеядата на видни служители в Белия дом, които са заразени с новия коронавирус, предаде „Спутник“, позовавайки се на CNN.

Съобщава се, че асистентът работи от вкъщи през последните два месеца, тъй като са въведени мерки за самоизолация, което предполага, че първата дъщеря не е била в личен контакт с служителя от известно време.

Асистентът се присъединява към редица други служители, наскоро заразени с вируса, включително прессекретаря на вицепрезидента Майк Пенс и приближен на Тръмп – член на Тайната служба, който сервира трапезите му.

Общо на десетина членове на Тайната служба са диагностицирани с COVID-19, според документите на Министерството на вътрешната сигурност.

Тъй като президентът Тръмп насърчава държавите да възстановят икономиките и да възобновят редовни операции, като обяви постепенното облекчаване на мерките за блокиране, присъствието на вируса в Белия дом отново повдигна въпроса дали висшите американски служители, включително президентът, са били изложени и са в рискова позиция.

Над 1,2 милиона потвърдени случая са регистрирани в САЩ от началото на пандемията, включително 77 180 смъртни случая – най-високият брой в света до момента, според пресните оценки на Джон Хопкинс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *