Листовките на шофьорските курсове – дигитални

Листовките на шофьорските курсове – дигитални

Държавата опитва да пресече манипулациите при тестовите изпити за шофьор. В столицата откриха нова сграда с техника за наблюдение от последно поколение. Кандидат-водачите ще бъдат наблюдавани от десетки камери, а резултатът от изпита ще се генерира веднага от специална система.

Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” вече има две нови изпитни зали. Днес за първи път в тях се проведе теоретичен изпит. Това се случи при строги противоепидемичните мерки. Изпитният процес е дигитализиран и се наблюдава с камери.

Служителите в администрацията разполагат с метал детектор, за да е сигурно, че хората, за които предстои изпит, няма да внесат в залите забранени предмети. На ден през залите ще минават шест изпитни групи или по около 120 човека седмично.

„Всичко е електронизирано, елиминиран е субективният фактор, самите кандидати веднага след провеждане на изпита научават своите резултати.

Администрацията ще може по-спокойно да върши своята работа”, обясни министърът на транспорта Георги Тодоров.

„Присъствието на нашия служител вътре в залата е доколкото да свери самоличността на кандидата, да свали личната карта, да заснеме лицето на кандидата, вътре има камери, които правят заснемането. Системата му определя на кое работно място да седне, системата му генерира изпитния тест”, обясни Бойко Рановски, директор на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация”.

По отношение на часовете за кормуване министърът на транспорта беше категоричен, че те трябва да се увеличат, но за целта ще е необходима нова среща с бранша, съобщава Нова тв.